IN ACEST ARTICOL:
De ani de zile, cercetatorii cauta o "pilula fermecata" care sa aline atat suferintele depresiei, cat si alte tulburari de dispozi�ie; suficient de sigura pentru femei insarcinate, mame care alapteaza, copii si varstnici, fara efectele secundare specifice tratamentelor cu Prozac, Zoloft sau litiu. Este posibil ca aceasta cautare sa fi luat sfarsit datorita Planului de Reinnoire Omega-3, prezentat de dr. Andrew L. Stoll, director al Laboratorului de Psihofarmacologie al Spitalului McLean de la Harvard. Iata si o metoda eficienta de a introduce grasimile omega-3 in alimentatia de zi cu zi.

De ani de zile, cercetatorii cauta o "pilula fermecata" care sa aline atat suferintele depresiei, cat si alte tulburari de dispozi�ie; suficient de sigura pentru femei insarcinate, mame care alapteaza, copii si varstnici, fara efectele secundare specifice tratamentelor cu Prozac, Zoloft sau litiu. Este posibil ca aceasta cautare sa fi luat sfarsit datorita Planului de Reinnoire Omega-3, prezentat de dr. Andrew L. Stoll, director al Laboratorului de Psihofarmacologie al Spitalului McLean de la Harvard. Iata si o metoda eficienta de a introduce grasimile omega-3 in alimentatia de zi cu zi.

Somon la cuptor cu nuci si miere

Ingrediente

  • 1 felie de paine alba
  • 3 linguri de iarba grasa sau patrunjel verde tocat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • ½ ceasca de nuci taiate fin
  • 1 lingura de miez de lamaie proaspat pisat
  • 4 fileuri de somon de cate 150 de gr, care in partea cea mai groasa sa nu depaseasca 4 cm
  • 2 linguri de miere
  • ½ lingura de sare grunjoasa sau fina
  • ¼ lingura de piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura ulei de rapita

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 150 - 160 grade Celsius.
Rupeti painea in bucati, pune-ti-o intr-un mixer si amestecati pana se face firimituri. Intr-un castron putin adanc puneti firimiturile de paine, iarba grasa, usturoiul, nucile si miezul de lamaie. Ungeti fileurile de peste cu ½ lingura de miere. Presarati-le cu sare si piper si treceti-le prin amestecul de firimituri de paine, astfel incat acesta sa ramana pe o parte si pe alta a fileului. Puneti fileurile intr-o tava unsa cu ulei de rapita. Coaceti timp de 15 minute sau pana cand carnea se rupe usor atunci cand este intepata cu furculita.

Pofta buna!

Reteta preluata din cartea “Factorul Omega-3. Dieta revolutionara omega-3 pentru sanatatea creierului si impotriva depresiei” de dr. Andrew L. Stoll, aparuta la Editura Elena Francisc Publishing


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri