Conopida este o leguma care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Contine in cantitati foarte mari Vitamina C.

Conopida este o leguma care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Contine in cantitati foarte mari Vitamina C.

Se poate servi fiarta sau cruda pentru salate.

Se consuma si in cazul in care doriti sa pierdeti cateva kilograme. Este ideala pentru sanatatea noastra si nu e cazul sa ne fie teama de eventualele kilograme pe care le-am putea lua in plus.

Pentru persoanele cu un intestin mai sensibil se poate sa produca stari de balonare. Puteti evita balonarea daca o tineti timp de cateva minute intr-un vas cu apa fierbinte inainte de a o prepara.

Sunteti mai putin expusi riscului de a avea artrita reumatoida datorita continutului de Vitamina C.

Pentru diabetici sucul de conopida ajuta la scaderea glucozei din sange.

Vitaminele si mineralele conopidei au proprietati anticancerigene si ajuta la detoxifierea organismului.

Mark Twain a spus despre conopida: “Conopida nu este altceva decat o varza cu studii superioare”.

Sa pregatim impreuna conopida cu smantana.

Ingrediente

  • 1 kg conopida
  • 400 g smantana
  • 150 g unt
  • 7 linguri pesmet
  • sare

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune apa, sare si se fierbe conopida. Se desface in bucatele.
Dupa ce s-au scurs se pun intr-o alta cratita unsa in prealabil cu unt apoi se adauga 3-4 linguri de smantana.

Se presara putin pesmet si apoi iar conopida si smantana. Se pun cateva straturi si se tine la cuptor 35-40 de minute.

Pofta buna!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Conopida cu smantana.