Pentru o sanatate de fier sunt doua sfaturi pe care nutritionistii le ofera cu precadere: o alimentatie echilibrata si miscare zilnica, cel putin 30 de minute. Daca miscarea fizica este mai tot timpul o activitate pe care o adaugam pe “to do list” fara prea multe sanse de a o bifa la sfarsitul unei luni, alimentatia merita mai multa atentie.

Daca tot nu putem trai intr-un mediu lipsit de stres macar putem inlocui snacks-urile de zi cu zi cu gustari sanatoase care ofera organismului nutrientii necesari pentru a face fata unei zile solicitante.

O astfel de gustare ar putea fi sandwichul preparat acasa. “Pot fi folosite 2 felii de paine integrala ce furnizeaza organismului fibre si glucide necesare pentru o digestie buna, margarina tartinabila de calitate pentru continutul acesteia bogat in Omega 3 si Omega 6 si piept de curcan pentru proteinele de calitate pe care le contine.” a adaugat dr. Cirprian Constantin.

In functie de preferinte sandwichul poate fi preparat cu peste care este foarte sarac in grasimi, dar ofera organismului proteine, cu branza datorita continutului mare de calciu sau cu legume care asigura necesarul zilnic de vitamine: rosii, ardei, salata verde.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Alte optiuni de gustari sanatoase si in acelasi timp delicioase pot fi iaurturile degresate, migdalele, nucile, fisticul sau fructe precum mere, kiwi, ananas care pot fi o importanta sursa de minerale, vitamine si fibre pentru organism.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri