Sushi nu mai este demult doar o traditie japoneza, devenind un adevarat fenomen in intrega lume, din insulele japoneze pana in Statele Unite, Europa si nu numai.
800 de dolari
Restaurantul nu are un meniu prestabilit, seful bucatar Masa Takayama oferind diverse preparate sushi in functie de ingredientele de sezon aduse din Japonia. Cele 26 de locuri sunt insuficiente pentru lista de asteptare interminabila, recomandandu-se ca rezervarile sa aiba loc cu cel putin trei saptamani inainte. Specialitatea "toro tartar" (burta de ton) si caviar Sterling Royal merita incercata, justificand asteptarea si, de ce nu, pretul piperat.

Sushi-ko, Tokyo
250 de dolari
Situat in districtul Ginza din Tokyo, Sushi-ko a pregatit peste patru generatii de specialisti in sushi, inclusiv bucatarul sef Masa Takayama. Nici acest restaurant nu are un meniu prestabilit, invitand clientii sa se relaxeze savurand ultimele noutati in materie de sushi de pe piata japoneza. Printre specialitati se numara picioarele de crab cu lamaie si aricii de mare.

Miyako, Geneva
168 de dolari
Posibil cea mai buna bucatarie japoneza din Europa, Miyako se mandreste cu meniul Tepan-Yaki, care cuprinde sase feluri diferite de preparate, printre care peste proaspat de sezon si cotlet Kobe.

Tojo's Restaurant, Vancouver
220 de dolari
Meniul cuprinde 2.000 de retete sushi autentice, obtinute cu peste proaspat din Pacific. Inventatorul specialitatii Tojo Maki serveste si preparate din crab cu ciuperci in sos miso, amestec oferit in scoica la gratar.

Armani/Nobu, Milano
245 de dolari
Restaurantul exclusivist este o confluenta a delicioaselor preparate de sushi cu influente Armani in designul interior japonez. Meniul de sapte feluri include somon tatar si caviar Golden Osetra.

Shintori, Shanghai
200 de dolari
Desi, la o prima vedere, interiorul "industrializat" nu pare atat de primitor, locatia este totusi interesanta. Ca recomandare, feliile subtiri de ton servite cu sos piperat tofu si asparagus prajit sunt excelente.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri