Traim in secolul vitezei si din acest motiv avem senzatia ca nu avem timp nici pentru a ne hrani. De multe ori alegem solutii de compromis( sarim peste micul dejun, pranzim la un fast food, luam cina seara tarziu cand ne amintim) pentru ca noi consideram ca un meniu sanatos este greu de preparat. Acestea sunt doar prejudecati pe care ar trebui sa le distrugem avand in vedere ca sanatatea este mult mai importanta, iar modul de a ne alimenta spune foarte multe despre noi.
Legume proaspete
Carne macra
Peste


Ar trebui sa gatim cu ulei de floarea soarelui sau de masline iar cina nu trebuie sa fie grea, mancarurile usor de preparat fiind de preferat in locul celor sofisticate.

Pui cu orez:

Ingrediente:

Pui
Orez
Legume proaspete

Gateste puiul (fierbe-l si apoi pune-l pe gratar, sau pregateste-l direct pe gratar), apoi asezoneaza-l cu orezul si legumele proaspete, fierte in prealabil.

Timp de preparare-30 minute.

Desertul

Fie ca ne-am infruptat dintr-un pranz copios sau am savurat o cina delicioasa, intodeauna simtim nevoia de ceva dulce.

Prajiturele cu vanilie

Ingrediente pentru 24 de prajiturele cu vanilie

125g unt moale
125g zahar topit
2 oua usor batute
125g faina
1 lingurita de extract de vanilie
2 linguri de lapte

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul. Unge tava cuo parte din unt. Intr-un castron mai mare bate untul si zaharul pana amestecul devine omogen. Adauga ouale batute in prealabil, putin cate putin, amestecand pentru a se omogeniza, apoi toarna si vanilia. Imparte in doua faina si adauga in ploaie prima parte peste mixtura. Adauga laptele, restul de faina si amesteca pana cand sunt bine combinate.

Pune cate o lingura de amestec in forme sau pe foliile de staniol si lasa la cuptor timp de 12 minute sau pana cand prajiturelele cresc si devin aurii la suprafata. Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le sa se raceasca timp de 10 minute, iar apoi luati-le de pe staniol.

Peste prajiturele se toarna fie glazura de ciocolata, fie glazura de fructe. Meniul zilnic santos si delicios este la indemana oricaui. Singurul lucru pe care trebuie sa il facem este sa aflam care sunt alimentele recomandate si sa le alternam dupa bunul plac, astfel incat sa nu ne plictisim si sa nu apelam la varianta fast-food.

Un articol de Marina Rasnoveanu

sursa: www.garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo:

7 trucuri pentru aplicarea pudrei

Tati mai implicati, copii cu un IQ mai ridicat

Ten frumos, stralucire de toamna
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri