IN ACEST ARTICOL:
Fiecare tara sau regiune are propriile "delicatese". Insa atunci cand vorbim despre Franta nu putem sa nu ne gandim la renumitele vinuri si branzeturi.
Astazi, pentru a putea procura astfel de specialitati, nu mai este nevoie sa faci un drum pana in Franta, comertul pe internet fiind la nivelul la care poti cumpara aproape orice. Asa ca daca iti doresti sa comanzi ceva inedit, o poti face din nenumarate.

Lucruri mai putin cunoscute despre branzeturile frantuzesti:

* Branza din Franta produsa la cea mai joasa altitudine se numeste Rhone delta si se afla la doar 2 metri de nivelul marii, unde Rhinul se varsa in Marea Mediterana.

* In privinta vechimii, cea mai "batrana" este branza Comte si se mananca dupa 24 pana la 36 de luni de la producere.

* Cea mai mare bucata de branza produsa este Emmenta-lul Frantuzesc, cantarind intre 60 si 130 de kilograme o bucata.

* Cea mai scumpa este Truffle, cu o greutate de pana la 90 de Euro kilogramul.

* Cea mai tare branza frantuzeasca este - Mimolette Extra Vielle aceasta avand densitatea aproximativ egala cu coaja unei nuci de cocos.

* Cea mai romantica branza: Coeur de Neufchatel - un produs in forma de inima.


Autor: Andrei Dutulescu

sursa: www.yuppy.ro

Va recomandam si alte articole de pe Yuppy:

11 fotografii care au schimbat lumea
10 locuri speciale in Bucuresti
Ciocolata de lux

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri