Lucruri mai putin cunoscute despre branzeturile frantuzesti:
* Branza din Franta produsa la cea mai joasa altitudine se numeste Rhone delta si se afla la doar 2 metri de nivelul marii, unde Rhinul se varsa in Marea Mediterana.
* In privinta vechimii, cea mai "batrana" este branza Comte si se mananca dupa 24 pana la 36 de luni de la producere.
* Cea mai mare bucata de branza produsa este Emmenta-lul Frantuzesc, cantarind intre 60 si 130 de kilograme o bucata.
* Cea mai scumpa este Truffle, cu o greutate de pana la 90 de Euro kilogramul.
* Cea mai tare branza frantuzeasca este - Mimolette Extra Vielle aceasta avand densitatea aproximativ egala cu coaja unei nuci de cocos.
* Cea mai romantica branza: Coeur de Neufchatel - un produs in forma de inima.
Autor: Andrei Dutulescu
sursa: www.yuppy.ro
Va recomandam si alte articole de pe Yuppy:
11 fotografii care au schimbat lumea
10 locuri speciale in Bucuresti
Ciocolata de lux
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei