Mancarea arabilor este apreciata in intreaga lume. Simplitatea si savoarea ne fac sa nu uitam prea curand acest fel de mancare. In bucataria arabeasca nici cel mai simplu fel de mancare nu are acelasi gust cu preparatele gatite in alte colturi ale lumii, cu toate ca au aceeasi denumire.
- sos de susan pentru salate
- carnea de capra, oaie sau miel face parte din mancarea preferata si nelipsita de la mesele arabilor
- graul este folosit pentru paine, salate si diferite feluri de mancare
- nu exista preparat fara mirodenii
-fasole


Probabil ca v-am starnit curiozitatea privind bucataria arabilor si ati vrea sa incercati o reteta specifica arabilor.

Mansaf

Ingrediente

1,5 kg carne de oaie
1,2 l iaurt sau smantana
3 linguri faina
7 catei usturoi
sare
piper

Mod de preparare

Carnea de oaie se taie bucati mari si se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si piper timp de minim o ora.

Zeama ramasa in urma fierberii carnii se amesteca cu iaurtul, 3 linguri de faina. Se pune pe foc si se lasa asa pana cand da in clocot.

Zeama de iaurt se trece prin sita si se amesteca bine cu carnea de oaie si se mai fierbe inca 30 de minute.

Peste carne se adauga usturoiul taiat marunt si prajit.

Carnea se serveste cu orez.

Pofta buna!

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri