- carnea de capra, oaie sau miel face parte din mancarea preferata si nelipsita de la mesele arabilor
- graul este folosit pentru paine, salate si diferite feluri de mancare
- nu exista preparat fara mirodenii
-fasole
Probabil ca v-am starnit curiozitatea privind bucataria arabilor si ati vrea sa incercati o reteta specifica arabilor.
Mansaf
Ingrediente
1,5 kg carne de oaie
1,2 l iaurt sau smantana
3 linguri faina
7 catei usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Carnea de oaie se taie bucati mari si se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si piper timp de minim o ora.
Zeama ramasa in urma fierberii carnii se amesteca cu iaurtul, 3 linguri de faina. Se pune pe foc si se lasa asa pana cand da in clocot.
Zeama de iaurt se trece prin sita si se amesteca bine cu carnea de oaie si se mai fierbe inca 30 de minute.
Peste carne se adauga usturoiul taiat marunt si prajit.
Carnea se serveste cu orez.
Pofta buna!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie