- carnea de capra, oaie sau miel face parte din mancarea preferata si nelipsita de la mesele arabilor
- graul este folosit pentru paine, salate si diferite feluri de mancare
- nu exista preparat fara mirodenii
-fasole
Probabil ca v-am starnit curiozitatea privind bucataria arabilor si ati vrea sa incercati o reteta specifica arabilor.
Mansaf
Ingrediente
1,5 kg carne de oaie
1,2 l iaurt sau smantana
3 linguri faina
7 catei usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Carnea de oaie se taie bucati mari si se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si piper timp de minim o ora.
Zeama ramasa in urma fierberii carnii se amesteca cu iaurtul, 3 linguri de faina. Se pune pe foc si se lasa asa pana cand da in clocot.
Zeama de iaurt se trece prin sita si se amesteca bine cu carnea de oaie si se mai fierbe inca 30 de minute.
Peste carne se adauga usturoiul taiat marunt si prajit.
Carnea se serveste cu orez.
Pofta buna!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.