- carnea de capra, oaie sau miel face parte din mancarea preferata si nelipsita de la mesele arabilor
- graul este folosit pentru paine, salate si diferite feluri de mancare
- nu exista preparat fara mirodenii
-fasole
Probabil ca v-am starnit curiozitatea privind bucataria arabilor si ati vrea sa incercati o reteta specifica arabilor.
Mansaf
Ingrediente
1,5 kg carne de oaie
1,2 l iaurt sau smantana
3 linguri faina
7 catei usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Carnea de oaie se taie bucati mari si se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si piper timp de minim o ora.
Zeama ramasa in urma fierberii carnii se amesteca cu iaurtul, 3 linguri de faina. Se pune pe foc si se lasa asa pana cand da in clocot.
Zeama de iaurt se trece prin sita si se amesteca bine cu carnea de oaie si se mai fierbe inca 30 de minute.
Peste carne se adauga usturoiul taiat marunt si prajit.
Carnea se serveste cu orez.
Pofta buna!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?