Ingrediente:
-1 prapure de miel
-maruntaie (ficat, inima,
plamani) de miel
-2 legaturi de ceapa verde
-1 legatura de marar
-1 legatura de patrunjel
-4 oua
-100 ml ulei
-50 g unt
-sare
-piper
Mod de preparare:
Maruntaiele se spala, se curata si se fierb in apa rece cu sare, apoi se scot si se lasa la racit. Ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Se dau maruntaiele prin masina de tocat, apoi se amesteca bine cu ceapa si verdeata. Se adauga, pe rand, ouale, cateva linguri de ulei, sare si piper dupa gust. Intr-o tava bine unsa cu ulei, se asterne prapurul, spalat cu grija in prealabil. La mijloc se intinde umplutura, apoi marginile prapurului se aseaza deasupra, invelind-o uniform. Deasupra se pune untul, taiat in feliute subtiri, apoi se introduce tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste drobul. Se serveste ca aperitiv, cald sau rece, taiat in felii, cu ceapa verde sau ridichi.