Ingrediente:
-maruntaie de miel
-6 oua
-2 legaturi de ceapa verde
-1 legatura de marar
-1 legatura de patrunjel
-100 ml ulei
-100 g pesmet
-sare
-piper
Mod de preparare:
Maruntaiele se spala, se curata si se fierb in apa rece cu sare, apoi se scot si se lasa la racit. Ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Se dau maruntaiele prin masina de tocat, apoi se amesteca bine cu ceapa si verdeata. Se adauga, pe rand, 4 oua, cateva linguri de ulei, sare si piper dupa gust. Tava, dupa ce se unge bine cu ulei, se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde bine compozitia si se introduce in cuptorul incins, unde se lasa, la foc moderat, timp de 20 de minute. Dupa aceea, se bat bine cele doua oua ramase, se toarna peste compozitie, iar tava se introduce iarasi in cuptor, lasandu-se pana se rumeneste frumos.