ghid pentru o viaţă împlinită

Cozonac pufos: 5 retete pentru Paste

slide-ul 1 / 5
Cozonac pufos: 5 retete pentru Paste: Cozonac nemtesc

Cozonac nemtesc

Un cozonac specific nemtesc, numit Stollen, cu un gust si o aroma deosebite, plin cu nuci, coaja de citrice confiata si stafide, foarte usor de preparat in comparatie cu cozonacul moldovenesc, pentru ca nu necesita framantare.

Ingrediente:

-5 oua
-200 g zahar
-200 g unt
-250 g faina
-50 g stafide
-3-4 linguri nuci maruntite
-1 praf de copt
-1 lingurita scortisoara
-2 linguri zeama de lamaie
-coaja de portocala
-lamaie confiate.

Preparare:

Se mixeaza galbenusurile cu 100 g zahar, se adauga untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de zahar. La final se incorporeaza faina. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, pentru 40-45 minute. Se scoate din forma si cand este rece se pudreaza cu zahar farin.

Sursa: truedelights.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cozonac pufos: 5 retete pentru Paste.

 
Setari Cookie-uri