IN ACEST ARTICOL:

Simona Trușcă, cunoscută pentru pasiunea sa pentru gătit și rețetele creative pe care le împărtășește pe contul său de Instagram, revine cu o nouă provocare culinară! De data aceasta, ea sare în ajutorul celor care își doresc mese delicioase și echilibrate la birou, lansând o serie de rețete menite să inspire și să simplifice viața celor mereu pe fugă.

Lăsăm în continuare lista completă de ingrediente și modul de preparare:

https://www.instagram.com/trusca_simona/reel/DFHz9Z6txIg/

Ingrediente pulpe de pui:
•650 g pulpe de pui dezosate;
•1/2 linguriță: sare, piper, curry, turmeric, usturoi granulat, boia dulce afumată, ghimbir, chimion;
•100g iaurt.

Mod de preparare:
1. Am transferat pulpele de pui într-un castron, iar peste ele am pus condimentele și iaurtul. Am amestecat foarte bine și le-am lăsat pentru 10 minute la marinat.
2. Le-am pus apoi în Airfryer și l-am pornit la 200*C pentru 25 de minute(timpul poate să varieze în funcție de cât de groase sunt pulpele de pui). La jumătatea timpului le-am întors pe cealaltă parte.

Ingrediente salată:
•150g frunze Kale;
•1 lingură oțet;
•1 linguriță ulei;
•sare și piper după gust;
•1 linguriță miere.

Mod de preparare:
1. Am îndepărtat cotoarele frunzelor și am rupt frunzele în bucăți mai mici.
2. Le-am spălat foarte bine și le-am scos pe șervețele de bucătărie pentru a îndepărta cât mai bine apa de pe ele.
3. Le-am transferat într-un castron, am pus peste ele restul ingredientelor și “le-am masat” pentru aproximativ un minut, până când s-au înmuiat puțin.

Ingrediente orez:
•1 castron mic cu orez;
•2 castroane și jumătate cu apă(același castron cu care măsurăm orezul);
•1/2 linguriță: sare, piper, curry, turmeric, usturoi granulat, boia dulce afumată, ghimbir, chimion.

Mod de preparare:
1. Într-o crăticioară aflată pe foc mediu am pus apa, condimentele și orezul foarte bine spălat. Am amestecat bine și am lăsat totul pe foc pentru 10 minute după ce compoziția a dat în clocot.
2. Am oprit focul, am amestecat și apoi am pus capacul. Am mai lăsat orezul pentru încă 10 minute sub capac.

https://www.instagram.com/trusca_simona/reel/DE5mrRVNb9-/

Mic dejun: sendviș cu lipie, cremă de brânză, șunculiță din piept de curcan și castravete + 150g iaurt.

Prânz: salată cu morcov dat pe răzătoare, crutoane din năut(găsești rețeta pe blog simonatrusca.com), ouă fierte, halloumi și dressing(ingrediente dressing: 1/2 zeamă de lămâie, 1 lingură ulei de măsline, sare, 1/2 linguriță muștar).

Gustări: banană, curmale.

Cină: pulpe de pui dezosate cu mujdei, mămăligă, cottage cheese.

https://www.instagram.com/p/DDsIJWptN5s/

Mic dejun: terci de ovăz cu banană și scorțișoară.

Aceasta este cea mai simplă și rapidă variantă la care puteam să apelez. Găsiți pe blog simonatrusca.com mai multe variante de a-l prepara.

Prânz: recunosc, nu aveam foarte multe în frigider și a trebuit să improvizez. Totuși, a ieșit delicios. Am făcut un hummus cu legume coapte.

Pentru legume am folosit doi morcovi și un cartof dulce. Le-am curățat, tăiat în cubulețe și condimentat. Le-am condimentat cu puțin ulei, sare, piper, usturoi granulat și boia dulce afumată. Am amestecat foarte bine și le-am pus în Airfryer la 200*C pentru 15 minute. La jumătatea timpului am scos cuva de la Airfryer și am agitat-o puțin. În ultimele 5 minute am adăugat și o mână de roșii cherry în cuvă.

Pentru hummus am folosit:
•240g năut;
•3 ardei copți;
•1/2 zeamă de lămâie;
•1 linguriță tahini;
•sare;
•piper.

Mod de preparare: Am pus toate ingredientele în chopper și am mixat până când am obținut consistența dorită.

Gustare: clementine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri