Tequila este o bautura foarte la moda astazi, care a devenit apreciata si in Romania ultimilor ani. Totusi, parerile sunt impartite: exista persoane care nu o considera cu nimic mai presus de traditionala tuica sau palinca obtinuta prin distilarea prunelor, in timp ce altii o divinizeaza.
Un alt zvon este ca tequila se realizeaza din cactus. In realitate, planta din care este facuta nu se inrudeste cu cactusul, insa impartaseste trasaturi comune cu acesta, fiind mai degraba asemanatoare din punct de vedere al aspectului.

Astazi sunt mai mult de 100 de distilerii specializate in productia de tequila in Mexic, fiind disponibile pe piata nu mai putin de 600 de sortimente diferite. Actualele reglementari in ceea ce priveste concentratia de alcool pe care trebuie sa o contina tequila sunt foarte stricte. Bautura trebuie sa aibe exact 51 % alcool.

Ca urmare a faptului ca plantele din care se realizeaza tequila cresc doar in zona Mexicului, productia “originala” nu se poate face in alta parte. In timpul celui de-al II-lea razboi mondial insa interdictia a fost ridicata, pentru ca importul de bauturi alcoolice din Europa devenise foarte greu de efectuat.


Articol de Andrei Dutulescu

sursa: www.yuppy.ro

Iti recomandam si alte articole asemanatoare pe YUPPY:
1.Whisky, gheata si un strop de istorie
2.Istoria ginului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri