Astazi sunt mai mult de 100 de distilerii specializate in productia de tequila in Mexic, fiind disponibile pe piata nu mai putin de 600 de sortimente diferite. Actualele reglementari in ceea ce priveste concentratia de alcool pe care trebuie sa o contina tequila sunt foarte stricte. Bautura trebuie sa aibe exact 51 % alcool.
Ca urmare a faptului ca plantele din care se realizeaza tequila cresc doar in zona Mexicului, productia “originala” nu se poate face in alta parte. In timpul celui de-al II-lea razboi mondial insa interdictia a fost ridicata, pentru ca importul de bauturi alcoolice din Europa devenise foarte greu de efectuat.
Articol de Andrei Dutulescu
sursa: www.yuppy.ro
Iti recomandam si alte articole asemanatoare pe YUPPY:
1.Whisky, gheata si un strop de istorie
2.Istoria ginului
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară