Astazi sunt mai mult de 100 de distilerii specializate in productia de tequila in Mexic, fiind disponibile pe piata nu mai putin de 600 de sortimente diferite. Actualele reglementari in ceea ce priveste concentratia de alcool pe care trebuie sa o contina tequila sunt foarte stricte. Bautura trebuie sa aibe exact 51 % alcool.
Ca urmare a faptului ca plantele din care se realizeaza tequila cresc doar in zona Mexicului, productia “originala” nu se poate face in alta parte. In timpul celui de-al II-lea razboi mondial insa interdictia a fost ridicata, pentru ca importul de bauturi alcoolice din Europa devenise foarte greu de efectuat.
Articol de Andrei Dutulescu
sursa: www.yuppy.ro
Iti recomandam si alte articole asemanatoare pe YUPPY:
1.Whisky, gheata si un strop de istorie
2.Istoria ginului
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro