ghid pentru o viaţă împlinită

Un tort din tarta

Am "experimentat" pentru prima data aceasta prajitura, mi s-a parut prea "banala" tarta. Deoarece musafirii au cerut portie suplimentara si mi-au cerut reteta -au ramas doar 2 buc.(mici), m-am gandit sa v-o tramsmit si voua.

Timp de preparare: o ora si jumatate

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 7 oua ( reci-de la frigider)
  • 6-7 linguri de zahar tos,
  • 10-12 linguri de faina
  • 1 praf de copt,
  • 6-7 linguri de ulei,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • un borcan de 800 g-visine "marinate"( se pun visinele fara samburi cu zahar in borcan) acum se gasesc si in comert visine fara samburi,
  • visine 40-50buc de la congelator , decongelate
  • 2-3 lingurite de nuca de cocos,
  • 25 grame de unt,
  • 2 lingurite de cacao,
  • 2 lingurite de zahar tos,
  • ciocolata menaj-neagra-2-3 patrate,
  • ciocolata menaj-alba-2-3 patrate,
  • 1 lingura zama de lamaie,
  • sare

Mod de preparare:

Citeste si:

-se separa galbenusurile de albusuri
-se face o "maioneza" din galbenusuri+ulei+3 linguri zahar
-se bat "bezea" albusurile cu 3-4 linguri de zahar
-se amesteca usor, cele 2 compozitii,
-se pune faina "in ploaie", praful de copt "stins" in zeama de lamaie, apoi nuca de cocos, putina sare
**in functie de cat de mari sunt oualele se pune faina, astfel incat sa se obtina un aluat de consistenta unei smantani groase,
-se pune "maglavaisul" intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina
-se pun visinele marinate in compozitie, scurse de sirop
-se pune tava in cuptorul incalzit pt. cca 30 min, se incearca cu o scobitoare daca e gata-scobitoarea ramane curata!
-se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se rastoarna-la 360 de grade :) cu grija pe un platou sau o tava potrivita ca marime,
-se insiropeaza cu zeama de la visinele marinate, ici colo
-se pun visinele decongelate ca pe tabla de sah, deasupra blatului
-se face o crema glazura din cacao, apa, ciocolata neagra- care se amesteca la foc mic, apoi se pune untul, se omogenizeaza si se toarna calda cu o lingura peste blat si peste visine
-se topeste ciocolata alba cu 1-2 lingurita/e de apa si calda se toarna numai peste visine, ori in jurul acestora , dupa inspiratia fiecareia
-se da prajitura la rece
in poza se vede o firimitura de prajitura...

O reteta propusa de: SULTANICA POPESCU (Salipops)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un tort din tarta.


Discutii despre Un tort din tarta

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

"oualele" si alte perle (2 comentarii, 532 vizualizari)
dumneata faci prajitura cu "maioneza", folosesti idiomuri inexistente in dex: "maglavais" - pe care il gasim totusi in limbajul de maidan, nu stii ca, daca intorci ceva la 360 de grade, acel ceva...