Ingrediente:
- 250 gr unt moale
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 300 grame de faina
- 1 pliculet praf de copt
- 100 gr nuci maruntite
- 200 ml cafea tare
- 400 grame de Mascarpone de la Lactitalia
- 2-3 linguri de zahar pudra vanilat
- putina cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
- 1. Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale si ulterior faina amestecata cu praful de copt.
- 2. Adaugati in aluatul format nucile si jumatate de cantitatea de cafea. Amestecati bine, turnati intr-o forma si dati la cuptor cam 30 de minute pana se rumeneste.
- 3. Scoateti aluatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Taiati-l in doua.
- 4. Cafeaua ramasa indulciti-o cu 1-2 lingurite de zahar si turnati cateva linguri peste blatul de prajitura pentru a-l insiropa. Lasati sa se raceasca in continuare.
- 5. Pregatiti crema, batand bine mascarpone cu zaharul pudra.
- 6. Ungeti crema peste blat si pudrati cu putina cacao.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com