28 Aprilie 2014 publicat în Retete culinare 59 share-uri

E ceva mai bun pe lumea asta ca painea calda? Noi nu credem. Mai ales daca o faci chiar tu, la tine acasa. Iata o reteta de paine cu bicarbonat, extrem de rapida, delicioasa si cu o coaja crocanta, numai buna de intins niste unt pe ea .

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru paine rapida cu seminte:

  • 500g faina
  • cate o lingura de seminte de mac, susan, in, dovleac, floarea-soarelui, ceapa, fenicul (nu-i musai sa puneti din toate - vedeti de care gasiti prin camara)
  • 400ml iaurt
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare paine rapida cu seminte:

E gata in 2 timpi si 3 miscari: intr-un bol mare, amesteci faina cu sarea si bicarbonatul. Faci o "fantanica" in centru si torni deasupra semintele si iaurtul. Amesteci pana rezulta un aluat moale, pe care il transferi pe blatul pudrat cu faina si il framanti usurel 1 minut sau 2 (painii asteia ii displace sa fie framantata pe cat imi displace mie s-o framant)

Da-i painii o forma lunguiata, aseaz-o in tava, cresteaz-o de cateva ori cu cutitul si pudrez-o cu un amestec de faina, malai si inca niste seminte amestecate dupa cum te taie capul. Mai departe, la cuptor cu ea timp de 45-50 de minute (la 190grade).

E gata cand suna a gol daca o ciocanesti pe fund.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Daca-ti place painea cu coaja crocanta, las-o sa se raceasca descoperita, pe un gratar. Daca vrei coaja mai moale, las-o la racit invelita intr-un prosopel de bumbac.

E buna oricum, dar cel mai, cel mai buna e calda! Cu putin ulei de masline deasupra, n-o sa mai vrei/poti sa te opresti din mancat...Motiv pentru care va parasesc acum si ma intorc la painea mea.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.leblogpiquant.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri