16 Ianuarie 2013 publicat în Retete culinare 12 share-uri

La mama acasa, nu se gatea musaca asa incat aceasta reteta o am de la soacra. Am ajuns sa fiu fana a acestui fel desi nu ma dau in vant dupa mancarea din carne tocata. Toata savoarea musacalei consta in maiestria cu care condimentezi carnea tocata si in savoarea lichidului in care se desavarseste felul gatit. De aceea recomand moarea de varza care ii da un gust aparte. In lipsa acesteia este foarte buna, supa de legume sau, pur si simplu, apa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru musaca de cartofi:

  • 500 gr carne tocata
  • 6 - 7 cartofi mari (sau 10 - 12 cartofi mici)
  • 2 cepe taiate feliute
  • ciuperci (optional)
  • 5 catei de usturoi
  • un ou
  • cimbru, sare, piper
  • moare de varza sau supa de legume (sau pur si simplu apa calda)

Mod de preparare musaca de cartofi:

Se pune la fiert carnea tocata cu sare, piper si cimbru. Se taie ceapa si se caleste usor in ulei. Se strecoara carnea, strecoara intr-o sita si se amesteca cu ceapa calita, ciupercile fierte si taiate marunt. Se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine. Se potriveste la gust de sare, piper si cimbru. Se taie cartofii in felii subtiri si se aseaza primul rand pe fundul oalei in care am turnat in prealabil putin ulei. Deasupra se intinde primul strat de carne (jumatate din cantitate). Se aseaza al doilea strat de cartofi, inca un strat de carne si finalizam cu un ulim strat de cartofi. Deasupra se toarna moare de varza sau ce alt lichid am pregatit pana la nivelul ultimului strat si se baga in cuptorul incins.
Cand cartofii s-au patruns si s-au rumenit, se aseaza in farfurii si se poate servi cu sos de rosii sau ketchup, muraturi sau salate.

Cititi mai multe retete pe blogul https://casutalaurei.blogspot.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri