4 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 6 share-uri

Pentru masa pascala, trebuie sa pregatiti o friptura generoasa de miel la cuptor. Una dintre cele mai bune retete de friptura de miel care merge mana in mana cu sosurile de fructe de padure.

Pentru masa pascala, dar, mai ales, pentru o friptura generoasa de miel la cuptor, recomandarea, in privinta bauturii, ar fi bine sa se incerce un vin rosu sec, cu structura buna, tanini fermi si gust agreabil (daca se poate ca aromele si gustul sa aminteasca de fructele de padure este cu atat mai bine: poate, va amintiti, ca unele dintre cele mai bune retete de miel merg mana in mana cu sosurile de fructe de padure). Nu este obligatoriu sa se apeleze la un vin vechi, important este ca acesta sa fie agreabil... si sa nu se consume in exces. Senzatiile gustative dulci si calduroase nuanteaza flavour-ul intens de fructe rosii confiate, cu nuante de ierburi uscate si de samburi de migdale. Este echilibrat, intens si are o astringenta placuta, fiind ideal, alaturi de friptura.

Timp de preparare: 95 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru friptura de miel la cuptor:

  • Carne de miel
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • mustar clasic Maggi, 1 lingura
  • untdelemn
  • sare,
  • 3-4 catei de usturoi
  • cartofi
  • salata verde
  • ceapa

Mod de preparare friptura de miel la cuptor:

Pentru friptura, partea cea mai buna este piciorul din spate (pana in zona rinichilor). Carnea, uscata, se parleste la flacara, pentru a se arde firele de par. Carnea de miel scade substantial la fript; impreuna cu osul, isi va pastra mai bine forma (acesta se va fragmenta in 2-3 parti). Bucata de carne se aseaza intr-o tava sau cratita, potrivita cu marimea ei, pentru a nu ramane loc liber in jur (altfel, se va arde sosul), se presara un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce de ardei (care se intinde cu mana la suprafata), pentru a se rumeni frumos, apoi se unge, din abundenta, cu untdelemn. Tava se introduce in cuptorul bine incins, unde se lasa circa 20 minute, pana la o rumenire usaora; apoi, se presara cu putina sare fina si, in cratita, se adauga 3-4 linguri cu apa. Din cand in cand, carnea se intoarce, pentru a se rumeni uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa (atat cat este necesar pentru a nu se arde). Dupa ce s-a rumenit, putin, carnea se acopera, pentru suculenta. Se frige in circa 1 1/2 ora. Cand este gata, se pun in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii si cu acest sos se stropeste bine friptura; astfel, usturoiul aromatizeaza mai intens. Se serveste insotita de salata de cartofi, preparata cu ceapa, cu salata verde etc., cu cartofi prajiti. Cartofii se pot praji chiar in grasimea, in care s-a fript carnea.




O reteta propusa de: Doina Ana Butman (bdoinana)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri