3 retete cu paste pe care le poti prepara la cina

Paste cu busuioc

Paste cu busuioc

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paste cu busuioc:

  • paste integrale ( de preferat)
  • rosii bine coapte
  • busuioc din belsug (o mana)
  • masline
  • rucola (sau alte frunze verzi)
  • chives sau ceapa verde
  • ulei de masline
  • sare
  • otet balsamic (sau din mere)

Mod de preparare paste cu busuioc:

Se fierb pastele al dente. Se scurg, se clatesc se lasa la racit. Intre timp, taiem rosiile in cubulete, maslinele fasii, salata se rupe, ceapa cubulete sau cum va place.
Amestecam totul si adaugam sare, ulei de masline si otet. Si mancam.

Secretul in aceasta salata de paste e otetul. Acidul acetic inhiba anumite enzime cu rol de descompunere al glutenului. In felul acesta, carbohidratii se digera mai lent, glicemia nu urca pana la cer instantaneu si ne simtim satui pentru o perioada mai lunga de timp.

Pofta buna si un busuioc!:)

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 Linguine cu sos de ciuperci

Linguine cu sos de ciuperci

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru linguine cu sos de ciuperci:

  • 200 gr. ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr. paste linguine
  • 3 linguri smantana - daca tineti post, puteti inlocui cu niste lapte de soia amestecat cu putina faina pentru ingrosare
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare linguine cu sos de ciuperci:

Daca avem niste ciuperci uscate le inmuiem pentru 20 de minute in 400 ml de supa de legume.
Intr-o alta oala, punem apa la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba, o saram si adaugam pastele. Cand sunt gata (vedeti pe ambalaj in cat timp), le scrgem intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa rece si le amestecam cu sosul de ciuperci de mai jos. Cat timp pastele sunt pe foc, curatam si feliem ciupercile. Incingem pe foc ulei intr-o tava si punem ciupercile la inmuiat. Curatam si tocam si o ceapa, usturoiul, adaugam peste ciuperci, saram, piperam, eventual adaugam si ciupercile uscate plus supa in care au fost inmuiati. Cum eu n-am inmuiat ciuperci, am adaugat niste apa (cam o ceasca de apa) si o zecime (adica putin) dintr-un cub din acela de ciorba gen Gallina sau Knorr.
Cu focul la maxim, lasam sa fiarba cam cinci minute, scadem focul si mai lasam trei minute.
Adaugam trei linguri de smantana, patrunjelul tocat, asezonam….gata (de fapt am mai lasat sa fiarba – musai la foc foarte mic altfel se taie). Un fel care nu ne ia mai mult de o jumatate de ora si este delicios.

Pe blogul casutalaurei.blogspot.ro gasiti si alte retete interesante.

 

Paste penne cu sos de mustar

Paste penne cu sos de mustar

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paste penne cu sos de mustar:

  • 200 g penne
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 200 g sunca de pui
  • 1 galbenus
  • 3 lingurite mustar clasic
  • 10 ml ulei
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde

Mod de preparare paste penne cu sos de mustar:

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece. Mustarul se amesteca cu galbenusul de ou si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Dupa ce sosul s-a legat si a crescut se adauga sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Pastele se pun intr-un bol, peste ele se adauga: ardeii tocati cuburi, sunca de pui taiata feliute si sosul de mustar. Se amesteca bine si se da la rece pana in momentul servirii.
O mancare ce poate fi servita la pranz , cina dar si ca o gustare rapida.

O reteta recomandata de blogul http://truedelights.ro

Paste cu busuioc
 Linguine cu sos de ciuperci
Paste penne cu sos de mustar

Rezumat

Seara, cand ne intoarcem acasa de la birou, tot ce ne dormim este o cina rapida si usoara, dupa care odihna. O portie de paste este binevenita in zilele in care nu dorim sa petrecerem prea mult timp in bucatarie. Iata 3 retete usoare cu paste pe care le poti prepara la cina.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri