2 / 4

Linguine cu sos de ciuperci

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru linguine cu sos de ciuperci:

  • 200 gr. ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr. paste linguine
  • 3 linguri smantana - daca tineti post, puteti inlocui cu niste lapte de soia amestecat cu putina faina pentru ingrosare
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare linguine cu sos de ciuperci:

Daca avem niste ciuperci uscate le inmuiem pentru 20 de minute in 400 ml de supa de legume.
Intr-o alta oala, punem apa la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba, o saram si adaugam pastele. Cand sunt gata (vedeti pe ambalaj in cat timp), le scrgem intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa rece si le amestecam cu sosul de ciuperci de mai jos. Cat timp pastele sunt pe foc, curatam si feliem ciupercile. Incingem pe foc ulei intr-o tava si punem ciupercile la inmuiat. Curatam si tocam si o ceapa, usturoiul, adaugam peste ciuperci, saram, piperam, eventual adaugam si ciupercile uscate plus supa in care au fost inmuiati. Cum eu n-am inmuiat ciuperci, am adaugat niste apa (cam o ceasca de apa) si o zecime (adica putin) dintr-un cub din acela de ciorba gen Gallina sau Knorr.
Cu focul la maxim, lasam sa fiarba cam cinci minute, scadem focul si mai lasam trei minute.
Adaugam trei linguri de smantana, patrunjelul tocat, asezonam….gata (de fapt am mai lasat sa fiarba – musai la foc foarte mic altfel se taie). Un fel care nu ne ia mai mult de o jumatate de ora si este delicios.

Pe blogul casutalaurei.blogspot.ro gasiti si alte retete interesante.

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri