ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete cu vinete proaspete

slide-ul 2 / 5
5 retete cu vinete proaspete:  Mancare de vinete cu dovlecel

Mancare de vinete cu dovlecel

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de vinete cu dovlecel:

  • 400-500 gr vinete coapte si tocate
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 rosie
  • sare si piper
  • 3 catei de usturoi
  • busuioc verde
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 cani de apa

Mod de preparare mancare de vinete cu dovlecel:

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem intr-un wok (sau orice tigaie adanca) cu putin ulei la calit. Eu pun si un pic de apa ca sa nu prajesc in ulei. Adaugam apoi vinetele si dovlecelul taiat cubulete mici. Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Sare si piper punem dupa gust.
Dupa vreo 20 de minute cand s-a scurs apa si dovlecelul este aproape fiert adaugam rosia decojita si tocata marunt. Mai lasam 5 minute si adaugam si usturoiul feliat marunt si busuiocul tocat. Dupa inca 4-5 minute oprim focul.
Mancarea aceasta se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna sa aveti ca noi am avut!

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro

Voteaza reteta:

Scor: 4.33 din 12 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete cu vinete proaspete.

 
Setari Cookie-uri