Timp de preparare: 45-60 - min

Dificultate: redusa
 

Ingrediente necesare pentru salata de boeuf de post:

 

    6 cartofi 3 morcovi 1/2 telina un sfert de cutie de mazare 4 castraveciori murati sau muraturi (dupa gust, daca preferati salata mai putin acra, puneti mai putin) 4 gogosari murati 200 g de soia fiarta daca vrei un substituent pentru carne, insa salata este gustoasa si fara 1 sfert de cutie de ciuperci sare piper mustar ulei masline patrunjel, marar pentru ornat

 

Mod de preparare salata de boeuf de post:

 

Preparare salata de boeuf:

Se fierb cartofii, morcovii, telina in apa cu sare. Dupa ce s-au racit, se curata de coaja si se taie marunt, cartofii putin mai mari, iar restul legumelor in cuburi mai mici. Dupa ce fierbeti soia separat si o lasati sa se raceasca, scurgeti-o bine de apa, taiati-o in cubulete si adaugati-o peste restul legumelor. Intre timp, maruntiti si castraveciorii, gogosarii si ciupercile. Adaugati si mazarea, o lingura de mustar, 200-300 g de maioneza de post, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor pentru a nu zdrobi legumele si se asaza in farfurii sau platouri. Se orneaza dupa preferinta si inspiratie.

Preparare maioneza de post:

Cum se prepara insa maioneza de post? Exista mai multe variante de preparare a maionezei de post. Unele persoane prepara maioneza din pufuleti sau faina, putina apa, mustar, ulei si sare de lamaie/ zeama de lamaie. Se sfarama pufuletii bine sau se inmoaie cu putina apa pana cand devin o pasta omogena. Se adauga putin mustar, se incorporeaza treptat uleiul si se strecoara si cateva picaturi de zeama de lamaie pentru ca maioneza sa devina mai consistenta. Unele persoane prepara maioneza de post prin frecarea cu ulei, mustar si zeama de lamaie a unei jumatati de cartof si a unei jumatati de telina (fierte bine si zdrobite, bineinteles).



O reteta propusa de: ana circu (ana321)

Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!