Un tort cu nuca, excelent pentru zilele in care tineti post!
Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort de post cu nuca:
Pentru blat ai nevoie de:
150 g nuca macinata
| 100 g zahar
| 1 plic praf de copt
| 250 ml apa minerala
| linguri faina (compozita trebuie sa aiba consistenta unui chec).
Crema:
Pentru crema se poate folosi crema din plicuri de crema instant eu am pus glazura instant cu apa
Mod de preparare tort de post cu nuca:
Se pregateste blatul: amesteci zaharul cu apa minerala, nuca, praful de copt, faina si pui compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit.
Dupa ce se raceste se insiropeaza, apoi orneaza.
O reteta propusa de: RUSU MIHAELA (garbo240654)
Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!
| |