Ingrediente tocanita de ciuperci - 2 portii:
    500 g ciuperci asortate 2 cepe mici jumatate pahar ketchup de casai. sare, piper, cimbru uscat

 

Mod de preparare tocanita de ciuperci:

 

Curatam ciupercile, le stropim cu putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca si le taiem sferturi. Ele oricum vor scadea, asa ca nu trebuie taiate prea mici. Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute, cu 1-2 linguri de apa, dupa care adaugam ciupercile, un praf de sare si inca 2-3 linguri de apa. Lasam vreo 5-10 minute sa fiarba acoperite, adaugam ketchup-ul si continuam fierberea fara capac pana scade sosul. Nu dureaza prea mult pana e nevoie sa gustam, sa portivim de sare, piper, cimbru si sa oprim focul.
Asa cum spuneam, tocanita poate fi servita cu mamaliga, cu paste sau simpla.

 

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com