Ingrediente cartofi cu lamaie la cuptor:

 

    500 g cartofi noi 2-3 linguri zeama de lamaie 50 g margarina 3 linguri ulei 100 ml apa sare piper busuioc 2 catei de usturoi marar patrunjel

Mod de preparare cartofi  cu lamaie la cuptor:


Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mai mari sau se lasa intregi. Se unge cu margarina un vas termorezistent, se aseaza cartofii, se toarna peste ei apa si uleiul, apoi se condimenteaza cu sare, piper si busuioc dupa gust. Se acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 15 minute. Se adauga zeama de lamaie, usturoi zdrobit si mararul tocat fin si se da din nou vasul la cuptor, fara capac, pentru inca 25-20 minute. Cartofii se servesc presarati cu patrujel verde deasupra, iar alaturi cu muraturi sau diferite salate.

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com