5 idei pentru un mic dejun energic

 Mic dejun cu Iaurt Vitaminizat

Mic dejun cu Iaurt Vitaminizat

1 / 5

 Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mic dejun cu iaurt vitaminizat:

  • 150 g de iaurt grecesc 
  • semintele de la o jumatate de rodie
  • 1 lingurita de miere
  • 3 lingurite cu polen
  • 1 lingura cu seminte crude de floarea soarelui

Le amestec pe toate si ma bucur de gustul delicios, racoritor si de nutrientii minunati de mai sus. Daca vi se pare prea dulce, puteti sa renuntati la lingurita de miere.

O reteta recomandata de blogul blogculegume.ro

 

Clatite chinezesti pentru micul dejun

Clatite chinezesti pentru micul dejun

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite chinezesti pentru micul dejun:

  • 120 g faina
  • 75 ml apa
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce


Mod de preparare clatite chinezesti pentru micul dejun:

Cantitatile de mai sus sunt pentru 2 portii, in principal baza este aceeasi, topping-ul se poate modifica. Ma refer la pasta de ardei, daca nu va place dulce sau daca nu suportati iute asa de dimineata. In plus, se mai poate adauga coriandru proaspat tocat. Nu incercati faza cu patrunjel sau marar caci sigur stricati chinezaria si n-ati facut nimic. Si ca aceasta clatita sa aiba si o consistenta crocanta, se mai pune si o foita de wonton prajita, cam ca un biscuite sarat sa zicem, asta numai daca gastiti si va place. Eu in China, uneori nu mancam cu foita asta prajita si nici astazi nu am pus. Intr-un castron amestecati faina, apa, si sarea. Trebuie sa obtineti un aluat lipicios si dens ca o smantana groasa, lasati-l deoparte. Tocati ceapa verde marunt sau mai mare, depinde cum va place. Intr-un castron bateti un ou, incingeti o tigaie de teflon, dati focul FOARTE MIC si adaugati 1 lingurita de ulei vegetal, puneti cam 2 linguri pline din aluat si intindeti-l repede cu lingura sau cu polonicul in tigaie astfel incat sa obtineti o clatita. In timp ce clatita se prajeste incet incet la focul mic pe partea de jos, turnati oul batut pe deasupra, intindeti-l uniform pe deasupra aluatului de faina. Intoarceti clatita astfel incat partea unsa cu ou sa fie jos. Ungeti aceasta parte cu pasta de ardei dulce si pasta de ardei iute (sau una, sau alta). Nope! NU trisati cumva sa puneti bulion sau suc de rosii ca iar nu merge treaba! Presarati ceapa verde si coriandrul verde daca va place, rulati clatita direct in tigaie si nu va ramane decat sa o serviti!

O reteta propusa de blogul

andreeachinesefood.blogspot.ro

 

 Quinoa cu fructe si miere

Quinoa cu fructe si miere

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru quinoa cu fructe si miere:

¾ cana de quinoa déjà pregatita ( lasata la inmuiat timp de 20 de minute, apoi clatita bine si fiarta precum orezul),fructe de padure, 1 lingura de seminte de in strivite in mojar, migdale sau nuci maruntite, miere.
Se amesteca si se mananca.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul http://amainbucatarie.blogspot.gr

 

 Bruschete de mazare cu menta

Bruschete de mazare cu menta

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bruschete de mazare cu menta:

  • 300 gr. mazare
  • o mana de frunze de menta proaspata de preferinta
  • 4 linguri ulei de masline
  • nitica branza telemea
  • un catel de usturoi
  • felii de paine

Mod de preparare bruschete de mazare cu menta:

Fierbem mazarea in apa cu sare, cand s-a inmuiat, o scurgem, daca aveti nervi, o puteti curata si de pielits, eu una nu m-am mai complicat si nu cred ca am afectat prea mult prin asta rezultatul final.
Pasam intr-un bol mazarea cu uleiul de masline, menta maruntita, asezonam dupa gust cu sare si piper.
Prajim painea si, daca e sa procedam ca la carte, o frecam cu usturoi, eu n-am facut-o pentru ca urma sa ies din casa si nu vroiam sa “parfumez ” atmosfera. Ungem feliile de paine cu pasta de mazare, presaram deasupra feliute subtiri de branza telemea, niste salatica alaturi ar fi ideal et voila – o bunatate de mancarica!

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro

 

Ciuperci in bacon umplute cu oua de prepelita

Ciuperci in bacon umplute cu oua de prepelita

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciuperci in bacon umplute cu oua de prepelita:

  • ciuperci
  • oua de prepelita
  • felii subtiri de bacon afumat
  • sare
  • piper

Mod de preparare ciuperci in bacon umplute cu oua de prepelita:

Ciupercile se desfac de picioruse, se spala (daca este nevoie) si se lasa sa se scurga bine de apa.
Se infasoara fiecare ciuperca in felii de bacon si se prind cu scobitori, pentru a nu se desface in timpul prepararii. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, apoi in fiecare ciuperca se sparge cate un ou de prepelita. Se presara cu sare si piper. Se incinge bine cuptorul si se introduce tava pentru 10-15 minute, cat sa se coaguleze ouale.
Aperitivul se poate servi atat rece cat si cald, alaturi de orice fel de salata cu legume.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro

 Mic dejun cu Iaurt Vitaminizat
Clatite chinezesti pentru micul dejun
 Quinoa cu fructe si miere
 Bruschete de mazare cu menta
Ciuperci in bacon umplute cu oua de prepelita

Rezumat

Incepe fiecare dimineata cu mic dejun consistent, plina de vitamine, care sa-ti ofere toata energia de care ai nevoie pentru intreaga zi. Nu lasa sa treaca nicio zi fara sa iei un mic dejun cu fructe si sucuri naturale.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri