Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru
musaca de post:
cartofi
| 2 morcovi
| 2 cepe
| legume mexicane
| 2 catei usturoi
| 1 lingura faina
| ulei
| sare
| piper
Mod de preparare musaca de post:
Se curata morcovii si ceapa. Morcovii se dau prin razatoare. iar cepele se toaca marunt. Punem ceapa, morcovii si legumele mexicane la calit in putin ulei si condimentam cu sare si piper. Nu trebuie calite prea mult pentru ca vor avea timp suficient sa fiarba cat vor sta in cuptor. Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas de Yena, uns cu ulei si tapetat cu faina asezam jumatate din cantitatea de cartofi taiati felii si ii condimentam cu sare si piper. Peste cartofi asezam amestecul de morcov, ceapa si legume, apoi acoperim cu restul de cartofi. Pisam usturoiul si il calim in ulei apoi adaugam o lingura de faina amestecand rapid si stingem imediat cu 300 ml apa calda. Amestecam pana cand se formeaza un sos nu prea gros dar nici prea subtire, condimentam cu sare si piper, apoi il turnam peste musaca. Dam musacaua la cuptor incins pana cind cartofii sint moi(aprox. 50 min.). Se servesc putin reci alaturi de muraturi.
O reteta propusa de: iulian dinu (garbo183926)
Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|