3 / 6

Salata de rosii in paine

Dificultate: redusa

Cum se face minunatia? Cel mai bine e sa faci rost de rosii "adevarate" din piata, sau si mai bine, de la o bunica/matusa/vecina din gradina. Daca poti, incearca sa folosesti mai multe tipuri de rosii: galbene, cele inima-de-bou, cherry - cu cat sunt mai multe feluri cu atat aromele vor fi mai extraordinare.

Rosiile se spala, se taie felii, se pun intr-un bol si se boteaza cu un dressing facut din 4 linguri de ulei de masline extravirgin si 2 linguri de otet balsamic + sare si piper proaspat macinat. Peste ele se arunca frunze de busuioc rupte si apoi se uita de ele putin, ca sa aiba timp sa-si lase sucul delicios.

Intre timp, se ia una-bucata paine rotunda (din aia cu coaja crocanta, pe care abia te abtii sa n-o mananci in drumul spre casa - eu una recunosc ca rareori resesc sa ma abtin) si i se taie un capacel in partea de sus.
Se scobeste miezul cat sa ramai cu un castrun din coaja de paine, numai bun de servit salata.

Miezul nu se arunca , ci se rupe in bucatele mici, se preasra cu sare si piper si cativa stropi de ulei de masline + un catel de usturoi tocat marunt de tot, si se rumeneste la cuptor pana devine crocant si auriu (3-4 minute, adica).

Tot ce mai ramane de facut e sa amesteci rosiile cu miezul crocant si sa umpli painea cu amestecul asta. Ca sa devina totul really juicy & yumm, cel mai bine e sa te abtii macar o ora si sa lasi painea-salata sa se odihneasca la frigider, ca sa se scurga toate sucurile minunate in coaja de paine si sa devina perfect.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri