Cea mai economa salata de boeuf...un aperitiv numai bun de pus pe masa in fiecare zi!
Fiecare isi face salata dupa propriile ingrediente, eu am folosit asa:
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de boeuf cu maioneza de post:
1 telina
| 2-3 cartofi
| 5 morcovi
| 3 radacini de patrunjel
| 4 castraveti murati
Maioneza de post:
2 linguri faina sau amidon
| 1/2 cana apa
| mustar
| zeama de lamaie
| ulei
Mod de preparare salata de boeuf cu maioneza de post:
Se pun la fiert: telina, cartofii, morcovii si radacina de patrunjel. Dupa ce au fiert toate le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu maioneza facuta asa: se amesteca cele 2 linguri de faina cu un pic de apa rece pana se desface bine. Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna amestecul de faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca. Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine (nu dureaza mai mult de 1 minut). Se lasa la racit si cand e rece se amesteca cu mustar si zeama de lamaie, apoi se picura uleiul, ca la orice maioneza. Este buna, gustoasa si la consistenta e identica cu cea preparata cu ou.
O reteta propusa de: iulia festeu (at_iulia)
Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!
Te-ar putea interesa și:
Cum se face înghețata de casă: rețete, trucuri și idei delicioase pentru o înghețată ca la gelaterie
Cum se face mujdei delicios si aromat acasă: rețeta tradițională și mici secrete pentru un gust desăvârșit
Rețeta zacusca de vinete 5 kg: Cea mai gustoasă zacusca de vinete
Cheesecake Reteta: Ghid Complet cu Variante Fara Coacere, cu Capsuni si Fructe de Padure
Vinete Pane: Rețete delicioase și crocante, inclusiv opțiuni de post
Gem de Caise: Rețeta Simplă și Delicioasă - Transformă Caisele în Dulceață Aurie
Porumb Fiert: Rețeta Delicioasă, Timp de Fierbere, Beneficii și Valori Nutriționale
Porumb Copt: Rețete Delicioase la Cuptor, Calorii și Sfaturi Utile
Dulceață de Zmeură: Rețeta Delicioasă și Ușor de Preparat Acasă
Prăjitură cu Caise: Rețeta Pufoasă cu Iaurt sau Pandișpan - Un Deliciu de Vară!
Dulceață de Vișine ca la Bunica: Rețeta Tradițională, Aroma Inconfundabilă
Compot de Vișine: Rețeta Delicioasă și Beneficii. Cum să Prepari Compot de Vișine pentru Iarnă
Dulceață de cireșe -rețeta tradițională și alte rețete delicioase, inconfundabile, cu gust dulceag de vară
Broccoli -Rețete simple și gustoase care pun în valoare calitățile deosebite ale acestei legume crucifere
Milkshake - rețete delicioase și ușor de preparat acasă
Ciorbă de potroace - Rețetă tradițională și beneficii
Tartă cu fructe - Rețeta perfectă pentru un desert delicios
Rețete blat tort simple pentru un desert perfect și pufos
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
| |