Ingrediente ostropel de pui:
    un pui(preferabil de curte) o ceapa mare sau 2 legaturi ceapa verde un ardei rosu piper boia sare cateva foi de dafin 300 gr rosii coapte un catel de usturoi supa de pui

 

  Mod de preparare ostropel de pui:

 

Daca puiul este de curte,se pune la fiert in apa clocotita cu sare,dupa ce l-ati portionat in prealabil,puiul trebuie fiert partial.(daca ati cumparat puiul din hypermarket,sariti peste etapa cu fiertul).Apoi se prajeste frumusel in putin ulei,pana s-a rumenit pe toate partile,dupa care se scoate din tigaie si se soteaza in acelasi ulei,ardei si ceapa tocata,se adauga si rosii decojite si taiate cubulete si se lasa sa dea intr-un clocot.Se pun bucatile de pui rumenite in sos alaturi de 1 cana si jumatate de supa de pui sau apa,usturoi pisat si condimentele,se lasa la fiert in jur de 30 min,in timpul prepararii se mai completeaza cu supa de pui sau vin,daca sosul a scazut prea mult,la final sarati mancarica si garnisiti-o cu patrunjel si marar proaspat.

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com