3 / 6

Inghetata de cafea

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de cafea:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 ml cafea gata preparata, concentrata
  • 250 ml smantana

Mod de preparare inghetata de cafea:

Preparam cafeaua – eu am facut-o foarte concentrata dar se poate si mai slaba, in functie de asta gustul inghetatei va fi mai puternic sau va fi mai suav. Cand e gata, o punem deoparte sa se raceasca.
Intr-un oala de marime medie, frecam cu harnicie galbenusurile cu zaharul pana ce crema se deschide la culoare si capata un aspect usor pufanat. E momentul sa adaugam peste compozitia de galbenusuri cafeaua racita, in fir subtire mestecand in acelasi timp pentru ca sa se omogenizeze.
Aprindem focul si punem oala pe foc la flacara mica si amestecam continuu – mare grija sa nu dea crema in clocot, musai atentie ca altfel se taie si adio inghetata tura asta. Si tot mestecam pana se ingroasa. Mda, stiu, la inceput ai impresia ca acest lucru nu se va intampla niciodata – never ever- ca asigur ca se va ingrosa, asa ca inarmati-va cu rabdare si amestecati constiincios.
Cand in fine crema de galbenusuri e gata, o lasam sa se raceasca, dupa care adaugam smantana, omogenizam compozitia, o turnam in forme (eu am pus-o intr-o galetusa din aceea dim magazine in care se vinde smantana) si o bagam la congelator pentru vreo patru ore. Pentru o inghetata cremoasa si fara ace deranjante de gheata, trebuie ca in acest interval, tot la douazeci de minute, s-o scoatem din congelator si sa o mestecam. Asta daca nu sunteti fericitii (si invidiatii) posesori ai unei masini de inghetata.
Deliciossssssss!!

Aceasta reteta a fost oferita de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri