Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec din carne:

 

    500g piept de pui 500 g ficatei de pui 2 bucati praz 6 catei de usturoi 5 oua de prepelita 2 oua de gaina marar sare piper foi de dafin

 

Mod de preparare chec din carne:

 

Carnea si ficateii se trec prin masina de tocat, apoi le calim impreuna cu prazul in ulei incins. Lasam carnea  pana isi schimba culoarea. Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca. Cand s-a racit adaugam 2 oua de gaina, sarea, piperul,usturoiul pisat si verdeata. Amestecam bine. Intr-un vas de yena dreptunghiular sau intr-o tava de chec, unsa sau captusita cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie, asezam apoi cele 5 oua de prepelita fierte in linie dreapta pe mijloc. Se toarna apoi si cealalta jumate din compozitie. Se da la cuptor 30 minute la 180 de grade


O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)