Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru creveti imperiali:
1 cutie creveti
| 1 pahar vin alb
| rozmarin
| busuioc
| 3 catei de usturoi
| 2 linguri ulei de masline
| zeama de lamaie
| sare
| piper cu lamaie
| un cub unt
| 1 piersica din compot
Mod de preparare creveti imperiali:
Crevetii spalati si curatati se pun la marinat pentru 30 de minute. Preparam marinata din vin, rozmarin, busuioc, ulei, zeama de lamaie, usturoiul zdrobit,sare, piper. Introducem crevetii intr-o punga, adaugam marinata si lasam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce s-au marinat, ii asezam pe betisoare pentru frigarui si ii punem pe gratar. Separat, intr-o craticioara mica, facem un sos din zeama care a ramas de la marinat si un cub de unt. Piersica o taiem cubulete mai mari si o rumenim pe gratar. Asezam frigaruile de creveti pe un pat de orez galben impreuna cu piersica si stropim cu sosul obtinut.
Servim cu un pahar de vin roze.
O reteta propusa de: dariamaria Mihaela Dumitrana (mykyduta)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|