Nu se intampla prea des sa luam ciolan afumat, asa... cam o data - de doua ori pe an, dar si cand luam, ies niste bunatati de mancaruri :) Daca data trecuta am facut ciorba de fasole, acum a venit randul verzei calite. Stiu, avem mai multe retete de varza calita, dar ce sa facem, daca ne place :)
Ingrediente varza cu ciolan afumat (5-6 portii):
2 verze potrivite
| 1 ciolan afumat de porc
| 1 ceapa
| 1-2 morcovi
| 1 pahar de suc de rosii
| 1 ardei
| cateva crengute de cimbru
| 2-3 linguri ulei
| sare, piper
Mod de preparare varza cu ciolan afumat:
Varza a fost culesa cu manutele astea doua din gradina de la tara, dupa ce am imortalizat-o intr-o poza, pe care n-am rezistat sa nu v-o arat :) Tocam varza fideluta, o punem intr-un vas incapator si o frecam cu putina sare. Tocam ceapa, morcovii si ii calim in uleiul incins timp de cateva minute, dupa care adaugam varza. Daca nu incape toata de la inceput, lasati sa fiarba cu capac, iar varza va scadea si veti mai putea adauga.
Ca sa nu se prinda, adaugam jumatate de apa si punem ardei, taiat in doua. Lasam sa fiarba pana varza incepe sa se inmoaie, completand cu apa daca este nevoie. Adaugam ciolanul taiat felii, crengutele de cimbru si mai lasam la fiert 10 - 15 minute. Turnam suc de rosii, piper si sare daca mai e nevoie, amestecam si punem varza la cuptorul incins la 180 - 200 de grade, sa scada sosul si sa se rumeneasca. Nu e nevoie de prea mult timp, 15 - 20 de minute, sau pana cand varza e fiarta. O mancare minunata, pe care o servim cu ardei iute, sau simpla. Enjoy!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|