O reteta de turta dulce excelenta pentru cei mici!
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru turta dulce:
4 linguri miere topita
| 2 oua intregi
| 2 galbenusuri
| 250 grame zahar pudra
| 1 lingurita bicarbonat (se va stinge cu zeama de lamaie sau otet)
| 2 lingurite scortisoara
| 1 varf cutit cuisoare
| 500g faina
Pentru glazura:
200 de g ciocolata cu lapte
Mod de preparare turta dulce:
1)Am topit mierea la microunde.
2)Am asezat-o in vasul de la robot, am adaugat ouale, cele doua galbenusuri, zaharul pudra si bicarbonatul stins cu suc de lamaie. Le-am omogenizat bine. Am adaugat faina impreuna cu condimentele.Am amestecat.
3)Am captusit tavile cu hartie de copt.
4) Am modelat din aluat bilute de marimea unei nuci. Le-am asezat in tava, am lasat distanta intre ele pentru ca mai cresc.
5)Le-am introdus in cuptor, la 180 de grade, 20 de minute.Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
6)Topim ciocolata pe baie de aburi.
7)Introducem turta dulce in vasul cu ciocolata topita si le imbracam pe toate partile. Apoi le scoatem si le lasam la uscat pe hartie de copt. Este mai bine sa fie preparate cu doua zile inaine de a le manca.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |