Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru turta dulce:
Pentru glazura:
Mod de preparare turta dulce:
1)Am topit mierea la microunde.
2)Am asezat-o in vasul de la robot, am adaugat ouale, cele doua galbenusuri, zaharul pudra si bicarbonatul stins cu suc de lamaie. Le-am omogenizat bine. Am adaugat faina impreuna cu condimentele.Am amestecat.
3)Am captusit tavile cu hartie de copt.
4) Am modelat din aluat bilute de marimea unei nuci. Le-am asezat in tava, am lasat distanta intre ele pentru ca mai cresc.
5)Le-am introdus in cuptor, la 180 de grade, 20 de minute.Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
6)Topim ciocolata pe baie de aburi.
7)Introducem turta dulce in vasul cu ciocolata topita si le imbracam pe toate partile. Apoi le scoatem si le lasam la uscat pe hartie de copt. Este mai bine sa fie preparate cu doua zile inaine de a le manca.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)