Timp de preparare: 80 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
Pentru muschiul de vita cu sos de lamaie:
400 gr carne de vita (antricot, cotlet, muschi)
| 2 linguri de faina
| 50 gr unt
| sare
| piper
| 2 foi de dafin
| zeama de la 1 lamaie
| o ceasca cu apa
Orez cu fasole rosie :
1 ceasca de orez cu bob rotund
| 2 linguri de ulei de masline
| 1 ceapa mica, tocata marunt
| 3 catei de usturoi
| o conserva de fasole rosie boabe, prefiarta
| 3 cesti de supa sau apa
Mod de preparare:
Pentru muschiul de vita in sos: Portionati muschiul de vita in fasiute subtiri, de aproximativ jumatate de centimetru si dati-le prin cele doua linguri de faina. Intr-o tigaie antiaderenta, topiti untul si prajiti carnea de vita, dupa ce, in prealabil, ati scuturat-o de excesul de faina. Cand capata o culoare bej-maronie, adaugati piperul, foile de dafin, zeama de lamaie (dupa gust) si apa si lasati sa fiarba sub capac, amestecand din cand in cand (aproximativ 20min). Cand carnea s-a patruns si sosul s-a ingrosat, asezonati cu sare dupa gust si decorati cu patrunjel.
Nota: Eu prefer sa adaug initial jumatate din sucul de lamaie, completand ulterior, pentru a evita sa acresc excesiv sosul.
Orez cu fasole: Intr-o tigaie antiaderenta, puneti la calit ceapa si usturoiul tocate marunt, in ulei de masline. Cand devin transparente, adaugati orezul (spalat in prealabil) si caliti-l pana devine si acesta translucid.
Adaugati supa/ apa si lasati sa fiarba, asemeni oricarui pilaf. Cand a absorbit aproape doua treimi din lichid, adaugati fasolea rosie (scursa si spalata) si lasati sa mai dea cateva clocote.
Potriviti de sare si piper si serviti alaturi de muschiul de vita.
Acesta este unul din meniurile foarte populare printre gospodinele din Portugalia si va asigur ca este o alegere excelenta, atunci cand doriti ceva rapid si gustos.
Pofta buna!
O reteta propusa de: (garbo223598)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |