Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Pentru aluat:
Pentru crema:
Pentru decor:
Mod de preparare rulada cu mere:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu mierea, zaharul, faina si praful de copt. Dupa ce s-au omogenizat se adauga si albusurile batute spuma. Se pregateste o tava captusita cu hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul. Se toarna aluatul si se intinde pe toata surafata tavii. Se coace 5 minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza.
Pregatim crema: se mixeaza untul cu zaharul condensat. Se deruleaza prosopul. Se intinde apoi crema. Se ruleaza. Exteriorul ruladei il ungem cu frisca sau cu crema daca v-a mai ramas si se imbraca in nuci macinate sau alune. Se lasa la rece. Pofta mare!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)