Un desert usor, sanatos si tare gustos.
Rulada cu mere, preferata intregii familii!
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente pentru rulada cu mere:
Pentru aluat:
2 linguri miere
| 4 oua
| 1/2 pahar faina
| 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
1 pachet unt
| 1 cutie lapte condensat
Pentru decor:
nuci macinate
| 4 linguri frisca
Mod de preparare rulada cu mere:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu mierea, zaharul, faina si praful de copt. Dupa ce s-au omogenizat se adauga si albusurile batute spuma. Se pregateste o tava captusita cu hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul. Se toarna aluatul si se intinde pe toata surafata tavii. Se coace 5 minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza.
Pregatim crema: se mixeaza untul cu zaharul condensat. Se deruleaza prosopul. Se intinde apoi crema. Se ruleaza. Exteriorul ruladei il ungem cu frisca sau cu crema daca v-a mai ramas si se imbraca in nuci macinate sau alune. Se lasa la rece. Pofta mare!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |