Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru decor:
Mod de preparare Prajitura Armonia:
Se pregateste blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul. Amestecam faina cu nucile macinate. Se adauga peste spuma de albusuri si se amesteca bine. Se pune intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preicalzit, la 160, timp de 20 de minute. Blatul se taie in trei benzi cand este gata.Se lasa sa se racesca.
Pregatim crema: amestecam laptele cu galbensurile, zaharul si vanilia. Se fierbe la foc mic, amestecand constant pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. Untul se mixeaza pana devine crema. Adaugam crema racita. Se umplu blaturile cu crema si se pun la rece, cateva ore.
Topim ciocolata pe baie de aburi. Pe cea alba, topita, o intindem pe o hartie de copt. Se pune apoi cea neagra, se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza cu ea prajitura, se aseaza peste blatul de deasupra..
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)