Paste cu pui si legume la cuptor, excelente pentru o cina satioasa.
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru paste cu pui si legume la cuptor:
1 punga de paste (melcisori)
| 1/2 piept de pui
| 3 linguri ulei
| 1 legatura de ceapa verde
| 1 ceapa
| 1 ardei verde
| 1 ardei rosu
| 2 rosii
| 1 lingura de pasta de rosii
| 5 catei de usturoi
| sare, piper, marar, coriandru, ierburi italiene
| 50 g cascaval ras
| 1 dovlecel
| 3 linguri de faina
Sosul pentru dovlecel:
1 ou
| 1 iaurt
| 1 lingura de smantana
Sosul alb:
2 lunguri unt
| 100 g smantana
| 2 linguri de faina
| 50 ml lapte
Mod de preparare paste cu pui si legume la cuptor:
Curatam dovlecelul Il taiem rondele, il saram si il lasam la frigider sa se scurga de apa. Tocam ceapa, o calim in putin ulei, adaugam carnea de pui tocata si usturoiul pisat.Taiem ardeii rondele, o rosie o decojim si o taiem cuburi. Adaugam ardeii si rosia, lasam sa se caleasca pana cand legumele se inmoaie. La final punem o lingura de pasta de rosii, sare si piper. Pastele le fierbem si le scurgem de apa.
Sosul alb: Se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu lapte, se adauga smantana si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe circa 10min, la un foc domol si se potriveste de sare.
Pregatim un vas rezistent la caldura pe care il ungem cu unt. Asezam un rand de paste, deasupra turnam amestecul de carne si legume calite. Punem restul de paste iar peste ele turnam sosul alb. Deasupra vom aseza dovleceii pe care ii tavalim in faina si in sosul pentru dovleac.
Sosul pentru dovlecel: amestecam iaurtul si smantana cu oul batut, potrivim de sare si presaram ierburi italiene.
Asezam dovleceii in tava. Presaram cascaval ras, marar si coriandru, decoram cu felii de rosie, apoi introducem vasul la cuptor 30 minute.
O reteta propusa de: predescu stela (ulina)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |