Ingrediente necesare pentru musaca de vinete cu pui:
o vanata
500 gr.carne de pui
o ceapa
optional: ardei, morcovi sau ce legume va mai plac
cascaval ras
sare piper
cimbru
suc de rosii
Mod de preparare musaca de vinete cu pui:
Pregatim carnea de pui: o tocam si o amestecam cu ceapa maruntita, eu am adaugat si niste ardei maruntit, niscaiva cimbru, am potrivit la gust cu sare, piper. Am taiat vinata in feliute groase de jumatate de centimetru.
In craticioara in care vrem sa gatim, punem putin suc de rosii pe fund, dupa care asezam primul strat de vinete pe care presaram sare si piper.
Peste acest prim strat de vinete punem carnea, adaugam al doilea strat de vinete, saram, piperam, adaugam inca un strat de carne si ultimul stat de vinete.
Turnam restul de suc de rosii si o jumatate de pahar de apa. Eu am mai pus si niste feliute de rosii, subtiri – subtiri.
Tinem la cuptor cam o ora la 250 grade. Eu am preferat sa presar cascavalul in farfurie, peste mancarea aburinda.