Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite cu spanac la cuptor:

 

Aluat clatite:

    1 cana de faina 1 ou sare 200 ml lapte apa

Umplutura:

    500 g spanac proaspat sare 200 ml lapte 2 linguri de faina usturoi ulei 50 g cascaval ras

 

 Mod de preparare clatite cu spanac la cuptor:

 

 Pregatim aluatul pentru clatite: intr-un vas asezam faina si o amestecam cu oul, sarea si laptele apoi diluam cu apa pana obtinem consistenta dorita. Aluatul de clatite se lasa la frigider 15 minute si apoi se coc clatitele. Eu am obtinut 12 bucati. Pregatim umplutura de spanac: il spalam, il oparim si il mixam. Intr-o cratita incingem uleiul, calim usturoiul pisat si faina, adaugam spanacul apoi laptele. Fiebem spanacul 10 minute. Asezam umplutura pe mijlocul clatitelor si rulam. Punem clatitele pe trei straturi in vasul yena uns cu margarina. Deasupra se presara cascaval ras. Se coc 20 de minute, pana se rumenesc. Se servesc cu verdeata presarata deasupra.



O reteta propusa de: predescu stela (ulina)