O reteta de file de salau cu legume si parmesan, excelenta pentru o cina usoara!
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru file de salau cu legume si parmesan:
500 g file de salau
| 3 cartofi
| 300 g ciuperci champinion
| 1 ceapa
| 150 g parmesan
| 150 g smantana
| 2 linguri sos de soia
| 2 oua
| 1 lingura faina
| 1 castravete taiat cubulete
| ulei de masline
| sare
| piper
| condimente
| verdeata
Mod de preparare file de salau cu legume si parmesan:
Ciupercile si ceapa le taiem feliute si le calim in ulei. Intr-un castron, se amesteca smantana cu sare si piper si sos de soia. Se adauga sosul de smantana peste ciuperci si se lasa la foc mic 5-10 minute pana se ingroasa. Salaul se taie fasii, se condimenteaza si se introduce intr-un amestec format din piper, ou si faina. Se prajeste in ulei pe ambele parti. Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata se curata si se dau prin razatoarea medie. Intr-o forma de chec, unsa, se aseaza un strat de cartofi, unul de castraveti, smantana, iar deasupra verdeata si ciupecile. Se pune in cuptoul preincalzit, 15 minute, la 180 grade.
Se scoate din cuptor si se pune branza rasa, se mai introduce in cuptor pana se topeste aceasta. Se poate servi si rece si calda.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|