Ma stiti ca sunt o chocolate addict, asa ca nu puteam sa fac briosele astea decat cu ciocolata.

Ingrediente briose:   Blat briose cu ciocolata:
    un pahar de zahar 2 pahare de faina un pahar de apa 1/2 pahar de ulei 3 linguri de miere 1/2 pliculet de praf de copt 2 linguri de rom o lingura de cacao

Am folosit un pahar de 150 ml si compozitia rezultata a fost exact pentru 9 briose.
 

Crema briose cu ciocolata:
    o jumatate de pachet de unt 4 linguri pline de zahar pudra 1/2 plic de crema de ciocolata dr. Oetker 70 ml lapte rece o jumatate de ciocolata amaruie, topita.
Glazura briose cu ciocolata:
    cealalta jumatate de ciocolata amaruie 20 g unt 2 linguri de zahar 4-5 linguri de apa.

 

Mod de preparare briose cu ciocolata:

 

Am amestecat toate ingredientele pt blat intr-un castronel si dupa ce s-a omogenizat compozitia am turnat-o in formele de briose unse cu putin ulei. Am lasat la cuptor la foc mediu cca 25 de minute. Am facut testul cu scobitoarea si le-am scos din cuptor, lasandu-le sa se racoreasca in forme, apoi le-am scos si din forme si le-am lasat pe un grilaj metalic. Pana cand s-au racit complet, am facut crema: untul si zaharul mixat spuma, adaugat praful dr. Oetker si mixat din nou la viteza mica, adaugat laptele si mixat din nou, la viteza medie timp de cateva minute, apoi am adaugat cate putin ciocolata topita si racorita. Intr-un ibric am topit impreuna jumatate de ciocolata amaruie, cu lapte si putin unt, si cu cele 2 linguri de zahar, pana cand s-a topit zaharul si glazura a dat cateva clocote. Am turnat-o fierbinte peste briosele rasturnate cu susul în jos - pentru ca nu am avut hârtiuţe speciale la îndemână, iar dupa ce s-a intarit glazura, am pus cate o spirala de crema pe fiecare din ele.

S-au terminat foarte rapid, pt ca le-am servit imediat :) Pofta buna! :)

 

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com