Un aperitiv delicios cu pui si legume.
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tarta cu pui si legume:
Aluat:
200g unt sau margarina
| 450 g faina
| 2 lingurite de zahar
| 1/2 lingurita de sare
Umplutura:
1 piept de pui dezosat
| 1 ceapa rosie
| 1 morcov mic
| 1 radacina de patrunjel
| 100 g mazare fiarta
| 100 g fasole pastai fiarta
| amestec de condimente uscate
| sare
| piper
| marar si patrunjel verde
| 50 ml ulei de masline
Pentru ornare:
un galbenus de ou
| seminte de in (comestibile)
| susan
| un praf de boia dulce
Mod de preparare tarta cu pui si legume:
1.Se topeste untul la bain- marie si se amesteca cu sarea si zaharul, apoi se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potrivit de tare pe care il lasam la rece 30 minute.
Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt si bucatile de piept de piept de pui, taiate in cubulete mici de 1 cm, se adauga morcovul taiat si el in cubulete si fiert in prealabil, fasolea si mazarea, apoi se potriveste de condimente si sare. Se opreste focul si se amesteca si verdeata tocata fin.Se da amestecul sa se raceasca bine.
2.Aluatul se imparte in doua parti: una se intinde in foaie de 1,5 cm grosime, care se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, iar cealalta se intinde si ea la fel si apoi se taie fasii late de 3-4 cm. Se umple tarta cu amestecul de carne si legume apoi se acopera cu fasiile de aluat, impletindu-le intre ele. Se opresc cateva fasii care se framanta din nou cu putina boia dulce (pentru a se colora aluatul), apoi se imparte in doua parti care se intind in fasii subtiri si lungi, ce se rasucesc usor si cu acest snurulet se orneaza tarta pe margine.
Se unge deasupra cu galbenus, se presara semintele de in si susan, apoi se baga la cuptor sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute, la foc potrivit. Se serveste taiata in bucati potrivite, dupa ce s-a racit putin.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |