Iata o ciorba delicioasa, asemanatoare la gust si aspect cu ciorba de burta, doar ca e mai healthy fiindca se pregateste cu pui. Desi reteta e putin mai complexa decat o ciorba simpla de pui sau de legume, gustul compenseaza efortul suplimentar, asa ca a ajuns rapid in topul preferatelor noastre. Si daca nu sunteti fani usturoi, nu incercati asta acasa :)
Ingrediente ciorba radauteana:
1 piept de pui cu os
| 2 pulpe de pui
| 3-4 morcovi
| 1-2 ceape (am pus o ceapa si o bucata de praz)
| 1 telina
| 1 pastarnac
| 1 ardei
| zeama de lamaie (2-3 lamai)
| 1 cana de iaurt (200g)
| 3 galbenusuri
| 2 catei de usturoi
| 1 legatura patrunjel
| sare, piper
Mod de preparare ciorba radauteana:
Taiem legumele in bucati mari si le punem la fiert in aproximativ 4-5 litri de apa, impreuna cu puiul portionat (piept de pui taiat pe jumatate, iar pulpele separate) si putina sare. Indepartam spuma care apare si lasam la foc potrivit pana se patrund legumele, iar carnea de desprinde de pe os. Strecuram ciorba, taiem cativa morcovi rondele, ardeiul curatat de pielita il taiem bucatele, si le aruncam inapoi in oala de ciorba, care ramane la foc mic. Restul legumelor le pasam cu piciorul vertical al mixeruluisi le adaugam in oala. Desfacem carne de pui de pe oase, o taiem bucatele mici si, ati ghicit, o punem inapoi in oala de ciorba :) Frecam galbenusurile cu putina sare, adaugam iaurt si usturoi pisat. Amestecam cu cateva linguri din ciorba fierbinte si turnam in oala. Lasam sa dea un clocot, adaugam zeama de lamaie si oprim focul. Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat fin.
O ciorba buna de tot, consistenta, destul de usturoiata, nemaipomenita cu ardei iute :)
Mai multe retete savuroase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|