Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente dovlecei umpluti cu inimi de pui:

 

    1 dovlecel mare 1 kg inimi de pui 6 rosii 2 felii de paine 5 castraveti murati 4 catei de usturoi 600 g cascaval 1 legatura marar maioneza ulei sare piper
Mod de preparare dovlecei umpluti cu inimi de pui:

Inimile se desfac, se spala apoi se calesc in ulei, intr-o tigaie. Se potrivesc de sare si piper. Painea se faramiteaza si se prajeste intr-o tigaie.Castravetii se taie in cuburi mici, rosiile se spala si se taie marunt, iar 450 g cascaval se da prin razatoare. Mararul se spala si se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Amestecam toate ingredientele si adaugam maioneza. Dovleacul se spala, se taie felii si i se scoate miezul. Feliile de dovleac se aseaza intr-o tava unsa, se umplu cu compozitie pregatita. Se coc la 180 de grade. Cand sunt aproape gata se presara restul de cascaval deasupra. Se servesc cu smantana.



O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)