Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: redusa
 

Ingrediente necesare pentru musaca din piure si carne tocata:

 

    1kg cartofi 500 g carne tocata 2 oua 1 ceapa verdeata (proaspata sau uscata - patrunjel, marar, busuioc, cimbru) condimente(sare, piper, condimente pt carne tocata) unt ulei

 

Mod de preparare musaca din piure si carne tocata:

 


Cartofii se fierb si se fac piure in care se adauga pt un gust mai bun unt, lapte si sare. Carnea tocata se amesteca cu verdeturile (patrunjel,marar,busuioc,cimbru, se pot folosi si ierburi uscate se gasesc in comert plicuri cu plante aromate pentru salate insa merg si in acest caz, eu asa am pus) si cu condimentele (sare, piper, condimente pt carne tocata din comert, se gasesc la o anumita marca la borcane si dau gust foarte bun). Se pune la calit o ceapa peste care se pune carnea proaspat condimentata si aromata dupa cum am zis mai sus si se lasa la fac cateva minute mestecand mereu sa nu se lipeasca. Se ia un vas termorezistent, se unge putin cu ulei, dupa care se intinde jumatate din compozitia de piure, se pune compozitia de carne si se acopera cu cealalta jumatate de portie de piure. Se bat 2 oua si se intind peste compozitie, dupa care se introduce totul la cuptor timp de o ora. optional se poate presara deasupra si putina branza sarata.



O reteta propusa de: joline jolondine (garbo117966)