Azi nu am sa va prezint vreo prajitura cu pretentii, ci una dezarmant de simpla. Totusi, pentru iubitorii macului - printre care ma numar si eu, aceasta prajitura poate insemna o descoperire de o savoare si delicatete deosebita.

 


Ingrediente prajitura cu mac:
    300 grame de faina 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat un praf de sare 2 oua vanilie 8 linguri de unt 200 grame de zahar 100 grame de smantana 150-170 de grame de mac

 

Mod de preparare prajitura cu mac:

 

Frecati bine zahar cu unt pana obtineti o pasta omogena. Adaugati atunci esenta de vanilie si incorporati ouale unul cate unul. Cand au fost integrate si ouale in pasta, adaugati faina in ploaie, praful de copt si bicarbonatul si la final smantana lingura cu lingura, amestecand in continuu. Cand s-a definitivat aluatul adaugati si macul si amestecati bine. Turnati aluatul intr-o forma (puteti in forma rotunda sau de chec, nu conteaza!) unsa in prealabil cu putin unt si dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc este uscata.

 

Eu am servit prajitura cu pasta de mango si mere cumparata dintr-un magazin de produse bio.

 

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com