Timp de preparare: 35 - min

Dificultate: medie
 

Ingrediente necesare pentru tarta cu prune si invelis crocant:

 

 

Blat:

 

    2 galbenusuri 125 g unt 100 g zahar pudra un praf de sare 2 linguri lapte 150 g faina 100 g migdale macinate fin esenta de vanilie

 

Umplutura:

 

    1,5 kg prune 4 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cardamom

 

Stratul crocant:

 

    100 g faina 50 g migdale macinate fin 50 g unt rece 50 g zahar 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie

 

Mod de preparare tarta cu prune si invelis crocant:


Blat: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale si sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Blatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Umplutura: Se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom. Stratul crocant: Se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.
Asamblarea: Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.
Tarta se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.


O reteta propusa de: (Pica)