Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru galuste cu visine si caise:
- 1 kg cartofi
- 200 g faina
- 1 ou
- 1 praf de sare
- apoi
- 100 g pesmet
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite scortisoara
- 3 linguri ulei
- Am ales cateva visine
Mod de preparare galuste cu visine si caise:
Cartofii i-am pus la fiert. I-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat 1 ou peste piureul rezultat. Am adaugat si faina. Am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez. Am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong, am turtit-o un picut, iar in centrul ei am plasat o visina fara sambure. Am imbracat visina in aluat si am obtinut o biluta mai mare. Supa ce am facut mai multe galuste cu visine, am trecut si la cele cu caise; eu una nu am avut caise mai mici, am gasit numai din cele mari, asa ca am pus sferturi de caise. Le-am imbracat si pe ele in aluat, numai bine, ca asa le-am si putut recunoaste dupa aceea, galustele cele mici sunt cu visine, iar cele mai mari sunt cu caise. Am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, api cand se ridica la suprafata sunt fierte.Intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna
se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Galustele fierte se tavalesc in pesmet.
Sunt delicioase!
O reteta propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro