Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura Valurile Dunarii cu cirese:
Pentru blat, avem nevoie de:
- 400 gr. faina
- 250 gr. unt
- 200 gr. zahar
- 6 oua
- un plic praf de copt
- 20 ml lapte
- 1 lingura cacao
- o esenta de rom
- sare
- cirese sau visine de pus peste blat
Pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- un plic praf de budinca de vanilie - asa zice la reteta. Eu una nu ma prea impac cu cremele din plic, asa ca am preparat o crema de vanilie de casa din reteta de aici, Dukan style, adica cu amidon de porumb ca agent de ingrosare. mama foloseste de obicei faina si am senzatia ca o ingroasa ceva mai bine, ceea ce nu strica.
- 200 gr unt
- pentru glazura de ciocolata
- 200 gr. ciocolata amaruie
- 1 lingura frisca lichida
Mod de prearare prajitura Valurile Dunarii cu cirese:
Incingem cuptorul la 180 grade C si ne apucam de treaba:
- scoatem samburii din cirese
- intr-un bol mixam 250 gr. unt cu 200 gr. zahar, zahar vanilat si sare; adaugam ouale unul cate unul, mixam, nu adaugam un al doilea ou pana primul nu s-a...integrat in aluat. Adaugam si faina deja cernuta prin sita laolalta cu praful de copt. Pregatim tava - ori o ungem cu unt si o tapetam cu faina, ori varianta comoda (preferata mea), tapetam cu hartie de copt, taiem hartia la colturi ca sa intre bine in tava pe care o si umezim ca sa adere hartia bine.Turnam in tava jumatate din aluat. Cealalta jumatate o amestecam cu o lingura de cacao si o lingura de lapte, mixam bine. Punem compozitia cu cacao in tava peste celalalt aluat si marmoram plimband o furculita printre straturi. Ultima operatiune: punem ciresele curatate peste aluat, pe alocuri le-am si....infipt in compozitie. Bagam la cuptor circa o jumatate de ora, verificam cu o scobitoare daca e gata. Scoatem si lasam sa se raceasca. Preparam crema de vanilie: fie din budinca la plic cu 500 ml laptefie face o crema de vanilie (nu e atat de greu cat pare).
Cand e gata, acoperim cu o folie transparenta si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Mixam intr-un bol untul si punem lingura cu lingura crema de vanilie. Musai atentie mare: budinca vaniloasa trebuie sa aiba aceeasi temperatura cu untul altfel bunatatea de cremuta se taie. Ungem blatul cu crema si dam la frigider cateva ore.
In sfarsit e randul glazurii de ciocolata: topim intr-o craticioara ciocolata cu frisca. Turnam peste prajitura cu dare - eu am turnat usor in fir subtire, lasam sa se usuce.
Eventual la sfarsit presaram si niste cacao deasupra.
Miammmmmmm!!!!!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro