3 / 6

Prajitura Valurile Dunarii cu cirese

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura Valurile Dunarii cu cirese:

Pentru blat, avem nevoie de:

  • 400 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 6 oua
  • un plic praf de copt
  • 20 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • o esenta de rom
  • sare
  • cirese sau visine de pus peste blat

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • un plic praf de budinca de vanilie - asa zice la reteta. Eu una nu ma prea impac cu cremele din plic, asa ca am preparat o crema de vanilie de casa din reteta de aici, Dukan style, adica cu amidon de porumb ca agent de ingrosare. mama foloseste de obicei faina si am senzatia ca o ingroasa ceva mai bine, ceea ce nu strica.
  • 200 gr unt
  • pentru glazura de ciocolata
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 1 lingura frisca lichida

Mod de prearare prajitura Valurile Dunarii cu cirese:

Incingem cuptorul la 180 grade C si ne apucam de treaba:
- scoatem samburii din cirese
- intr-un bol mixam 250 gr. unt cu 200 gr. zahar, zahar vanilat si sare; adaugam ouale unul cate unul, mixam, nu adaugam un al doilea ou pana primul nu s-a...integrat in aluat. Adaugam si faina deja cernuta prin sita laolalta cu praful de copt. Pregatim tava - ori o ungem cu unt si o tapetam cu faina, ori varianta comoda (preferata mea), tapetam cu hartie de copt, taiem hartia la colturi ca sa intre bine in tava pe care o si umezim ca sa adere hartia bine.Turnam in tava jumatate din aluat. Cealalta jumatate o amestecam cu o lingura de cacao si o lingura de lapte, mixam bine. Punem compozitia cu cacao in tava peste celalalt aluat si marmoram plimband o furculita printre straturi. Ultima operatiune: punem ciresele curatate peste aluat, pe alocuri le-am si....infipt in compozitie. Bagam la cuptor circa o jumatate de ora, verificam cu o scobitoare daca e gata. Scoatem si lasam sa se raceasca. Preparam crema de vanilie: fie din budinca la plic cu 500 ml laptefie face o crema de vanilie (nu e atat de greu cat pare).
Cand e gata, acoperim cu o folie transparenta si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Mixam intr-un bol untul si punem lingura cu lingura crema de vanilie. Musai atentie mare: budinca vaniloasa trebuie sa aiba aceeasi temperatura cu untul altfel bunatatea de cremuta se taie. Ungem blatul cu crema si dam la frigider cateva ore.

In sfarsit e randul glazurii de ciocolata: topim intr-o craticioara ciocolata cu frisca. Turnam peste prajitura cu dare - eu am turnat usor in fir subtire, lasam sa se usuce.
Eventual la sfarsit presaram si niste cacao deasupra.

Miammmmmmm!!!!!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri